Idén is támogatjuk a Gyermekgyógyítókat!

Örömmel osztjuk meg, hogy 2021-ben ismét a Gyermekgyógyítók támogatói között tudhatjuk magunkat.

Szeptemberben indult az immár „Legyen hagyomány az adomány” nevet viselő kampányunk, mely során minden eladott négyzetméternyi Solar Control üregkamrás polikarbonát lemez után 100 Forint adományt juttattunk a Gyermekgyógyítóknak. A kampányból befolyt összeget idén is kiegészítettük a partnereinknek szánt év végi karácsonyi ajándékkerettel, így végül 1 000 000 Ft pénzadományt adhattunk át Gyermekgyógyítók Alapítványnak.

MIÉRT? Továbbra is szeretnénk értéket teremteni, amihez – miként arra az idei év pandémiás helyzete még jobban és széles körben rávilágított – hozzá tartozik az is, hogy az arra rászorulókat is támogassuk. Jelen adománnyal célunk, a daganatos gyermekek leghatékonyabb gyógyításának támogatása és hozzájárulni a legfejlettebb eszközök és eljárások beszerzéséhez és megvalósításához.

Az elmúlt négy évtizedben a daganatos betegségek gyógyítása terén a legjelentősebb haladás a gyermekkori esetek kezelési eredményeiben történt. Ma Magyarországon az évente diagnosztizált 250-300 daganatos gyermek kétharmadát meggyógyítják, szemben a ’60-as évekkel, amikor a kisbetegek töredéke gyógyult meg véglegesen. Ez a hatalmas előrelépés nagyrészt ennek a négy évtizede működő Hálózatnak köszönhető, amelynek nyolc gyógyító és egy rehabilitációs központjában, egységes terápiás és szupportációs elvek mentén, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek gyógyítják a gyermekeket. Az ország összes hematológiai és onkológiai centrumát összefogó Hálózatot gyermekorvosok hozták létre, azzal a céllal, hogy a daganatos gyermekek diagnózisa és kezelése egységes elvek szerint történjen, a legjobb eredmények elérése érdekében.

A támogatásokat teljes egészében eme Hálózat működésére fordítják.

Meggyőződésünk, hogy a Mi adományunk is hozzájárul az új, speciális műszerek, eszközök vásárlásához, karbantartásához, a szakemberek képzéséhez, valamint a naprakész munkához elengedhetetlen kutatómunka során felmerülő költségeket és legkorszerűbb nemzetközi kezelési protokollok átvételét, hazai alkalmazását fedezi.

Kollégáink munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a szép eredmény, hiszen ők voltak azok, akik fegyelmezetten, az oly gyakran változó pandémiás elvárásokhoz is mindig hatékonyan igazodtak és így a folyamatos működés lehetőségét fenntartották.

Kiemelten köszönjük ÜGYFELEIKNEK, hogy – immár lassan 20 éve – nálunk vásárolnak, és ezzel idén is hozzájárultak a támogató kampány sikeréhez.

És ne feledjük, az adó 1%-ával is támogathatjuk Gyermekgyógyítók munkáját (Adószám: 18137587-1-43), minden egyes forint közvetlenül a daganatos gyermekek gyógyulását segíti.

www.gyermekdaganat.hu