Gyermekmentők támogatás

Mindig nagy öröm látni, hogy amit adunk, az jó helyre kerül és legyen az akármekkora összeg, igenis minden forint számít! Ezért is juttatjuk vissza rendszeresen az üregkamrás polikarbonát értékesítésből származó bevételünk egy részét helyi segítő közösségeknek. Immár több éve vagyunk elkötelezett támogatói a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak is, akik az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben 23 évvel ezelőtt indították el Budapesten a Gyermekrohamkocsit, majd 15 évvel ezelőtt a miskolci, 13 évvel ezelőtt pedig a debreceni Gyermek-mentőorvosi kocsikat.

A három gyermekmentőegység az eltelt időszakban az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt közel 60 000 gyermek ellátásában vett részt. 
A Gyermekrohamkocsi – mint mobil intenzív osztály – alkalmas nem csak magas szintű helyszíni ellátásra, hanem életveszélyes állapotú, lélegeztetett csecsemők, kisgyermekek biztonságos, hosszútávú szállítására is. 
A Gyermekrohamkocsin és a gyermek-mentőorvosi kocsikon, közel 40 gyermekaneszteziológus és intenzív terápiás, illetve gyermekgyógyász szakorvos teljesít szolgálatot részmunkaidőben. Mellettük magasan képzett mentőszakápolók és mentő-gépkocsivezetők dolgoznak.

Ez év áprilisában került átadásra két új mentőgépjármű a gyermekmentő flotta fiatalítását szolgálva. Munkába állásukkal a 9 – 10 éves tartalék járművek végleg nyugdíjba vonulhatnak.
Az új gyermekmentők Budapesten és az Észak-Magyarországi Régióban állnak szolgálatba. Az új, budapesti Gyermekrohamkocsi és a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi várhatóan évente 3 ezer esetben siet majd a bajbajutott, beteg gyermekekhez.

Külön öröm, hogy Miskolcra is jut ezekből a járművekből, hiszen az ország tíz pontján lévő értékesítési irodánk egyike itt található. Így közvetve kicsit mi is vissza tudunk adni valamit a Miskolc és környéki vevőinknek abból, hogy a mi termékeinket választva ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy Gyermekmentők járművei náluk is szolgálatot teljesíthessenek.

A Gyermekrohamkocsi bruttó 66 millió forintba, a Gyermek-mentőorvosi kocsi bruttó 14 millió forintba került, amely vételárba az egészségügyi, mentéstechnikai felszerelések nem értendők bele. A gyermekmentők vételárát részben az adó 1%-os felajánlásokból, nagyrészben az olyan felajánlásokból tudják fedezni, amelyet az A-Plast Kft. is már hagyományként évek óta nyújt az alapítványnak.