Nem minden műanyag szemét!

Nem minden műanyag szemét!

Fontos hangsúlyozni, hogy nem minden műanyag szemét!

Az egyszer használatos műanyagok, mint például a műanyag zacskók, poharak, tányérok és evőeszközök, számos hátránnyal járnak és gyakran szennyezik a környezetet. Az eldobott műanyagok jelentős mennyiségben kerülhetnek a természetbe és komoly környezeti károkat okozhatnak az ökoszisztémákra.

Fontos azonban felismerni, hogy a műanyagoknak is lehetnek pozitív hatásai az emberi életre és a gazdaságra. Az iparban és az építőiparban is nagy szerepet játszanak a műanyagok a könnyűségük és a tartósságuk miatt. Az orvosi eszközök, az elektronikai berendezések és az autók alkatrészei között is műanyagok találhatók, amelyek nélkülözhetetlenek.
Tudományos és technológiai fejlesztések segítik ma már a környezetbarát műanyagok előállítását.

Az általunk forgalmazott műanyag lemezek/rudak/csövek nem az egyszer használatos műanyagok közé sorolandók. A szortimentünkben megtalálható többfajta olyan lemez is, amelyek újrahasznosított alapanyagból készülnek.

A polikarbonát (legyen szó tömör vagy üregkamrás/cellás polikarbonátról) termékeinkből készített előtető, gépkocsibeálló és teraszfedések is hosszú éveken keresztül is használhatóak.

Alkalmazásuk az alábbi előnyökkel jár:

  • Tartósság: A polikarbonát tető anyaga rendkívül erős és ütésálló. Ezáltal ellenáll az időjárási viszontagságoknak, mint például a jégverés vagy a szélsőséges hőmérséklet változások.
  • Könnyűség: A polikarbonát tető könnyű anyagból készül, ami könnyebbé teszi a telepítést és kezelést, míg szemben például a zsindely nehezebb, illetve a telepítése időigényesebb.
  • Átláthatóság: A polikarbonát tető a fényt átereszti, természetes fényt enged be a fedett területekre, otthonukba. Ez különösen előnyös lehet teraszok, pergolák vagy üvegházak esetén.
  • Hosszú távú költségmegtakarítás: Bár a polikarbonát tető kezdeti költsége magasabb lehet, hosszú távon költségmegtakarítást eredményezhet a tartóssága, energiatakarékos tulajdonságai, a kevesebb karbantartási igény miatt, valamint hosszú élettartama folytán.

A tudatosság és a felelősségteljes fogyasztói szokások kialakítása hozzájárulhat a műanyagok céltudatosabb felhasználásához.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a nálunk keletkező hulladékot alapanyag szerint szétválogatva adjuk tovább a hulladékkezelőnek. Továbbá értékesítőink és mérnök csapatunk ott, ahol a felhasználás megengedi, újrahasznosított műanyag ajánl felhasználásra.

Az újrahasznosítás, a visszaváltható csomagolások és a környezetbarát alternatívák használata mind hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez.