Üregkamrás polikarbonátok UV védeleme

A polikarbonát, mint műszaki műanyag alapanyagában nem UV álló polimer. Ahhoz, hogy a polikarbonát lemezek (legyen szó tömör vagy üregkamrás lemezről) az UV sugárzásnak ellenálljanak, a gyártók UV álló bevonatot visznek fel a termékre. Az, hogy ez az UV bevonat csak az egyik, vagy mindkét oldalán van applikálva, terméke válogatja.

Az A-Plast kínálatában megtalálható egy illetve mindkét oldalt UV védett üregkamrás polikarbonát. A lemezeken a gyári védőfólia mutatja, hogy a lemez melyik oldala UV védett. Felszereléskor az egy oldalt UV védett lemez esetén figyelni kell, hogy az UV védett oldal kerüljön felülre, így elkerülhető a csatolt fotókon látható jelenség.

Amint a képeken is látható, az egy oldalon UV védett víztiszta polikarbonát lemezek rosszul kerültek beépítésre, a napsugárzás hatására a lemezek roncsolódtak, és a jégeső kárt tudott tenni a lemezben.

Vásárlóinknak a legtöbb esetben a 2 oldalt UV védett lemezeket javasoljuk, mivel így még véletlenül sem tudnak hibázni felszereléskor, és garantált, hogy hosszú ideig makulátlan minőségben élvezhetik a fedés nyújtotta örömöket.

Az általunk forgalmazott MULTICLEAR™ BOX, X6 Üregkamrás lemezekre 10 év garanciát vállalunk, amely magában foglalja az jégesővel szembeni ellenállást is.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!